Zlínské divadlo vyhlásilo dramatickou soutěž, hledá autora původní divadelní hry

ZLÍN - Městské divadlo Zlín se rozhodlo vyzvat autory a dramatiky k napsání původní divadelní hry, a to v rámci soutěže Objev mýtus. Jak agentuře Mediafax v neděli uvedla mluvčí divadla Hana Šmardová, divadlo má v úmyslu nejlepší hru pak finančně ocenit a uvést ve světové premiéře.

Vybraná hra bude uvedena v sezoně 2011/2012 ve Studiu Z Městského divadla Zlín v režii Petra Veselého.

„Lidé mohou do Městského divadla Zlín posílat hry, v nichž se objevují zašlé mýty, které mohou mít novou, překvapivou a současnou podobu, nebo mohou předložit mytologický námět, který přináší naše současnost nebo nedávná minulost,“ doplnil ředitel zlínského divadla Petr Michálek.

Text může být napsán v českém nebo slovenském jazyce a nesmí být dosud nikde uveřejněn ani realizován. V elektronické podobě je možné texty zaslat do 1. října 2011 na adresy dramaturgie fekar@divadlozlin.cz či ondra@divadlozlin.cz. Poštou pak na adresu divadla.

„Zaslané texty nebude divadlo autorům vracet. Zvolená hra bude oznámena v rámci listopadové přehlídky Zlínský Náraz 2011 v Praze. S autorem vybraného textu bude uzavřena smlouva o provozování jeho díla a nadto mu náleží odměna 10 tisíc korun. Divadlo si vyhrazuje právo uvést hru ve světové premiéře,“ dodala Šmardová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x