Filmový festival ve Zlíně bude ve znamení čar a kouzel

ZLÍN - Návštěvníci 51. ročníku Zlín Film Festivalu se mohou v úterý těšit na řadu akcí spojených s novým českým filmem Václava Vorlíčka Saxána a Lexikon kouzel. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí festivalu Martin Pášma.

Od 9.30 hodin je ve Velkém sále Kongresového centra připravena projekce filmu Dívka na koštěti doplněná o ochutnávku z připravovaného filmu Saxána a Lexikon kouzel. Následovat ji bude Autogramiáda za účasti herců a tvůrců nového filmu. Osobně se zúčastní režisér Václav Vorlíček, herci Petra Černocká, Jiřina Bohdalová, Helena Nováčková, Jan Hrušínský a Naďa Konvalinková.

Paralelně s projekcí filmu poběží od 10 hodin ve Filmových ateliérech Zlín animační workshop s názvem Co skrývá Lexikon kouzel. Tvůrci animované části filmu Saxána a Lexikon kouzel z Qbone studios budou s posluchači Filmové školy debatovat o použitých technikách, postupu při tvorbě filmu a o celkové náročnosti tohoto projektu.

Odpolední program zahájí v 14 hodin Malování na chodníku – Kouzlení s barvami na téma čáry, kouzla a pohádky, kde se mohou návštěvníci festivalu také setkat s tvůrci a herci filmu Saxána a Lexikon kouzel.

V 14.30 hodin zazní na nádvoří před Kongresovým centrem Pohádkové tóny Radima Hladíka – vystoupení známého českého skladatele, hudebníka a autora hudby nového filmu Saxána a Lexikon kouzel.

Pro odbornou veřejnost a média je zvláště určena Party z Říše pohádek v restauraci Spirit v Kongresovém centru od 15.30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x