V Uherském Hradišti se uskuteční národní cyklokonference

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po čtyřech letech se Národní cyklokonference opět vrací na Moravu, od úterka 31. května do středy 1. června se první část uskuteční v Uherském Hradišti, ve čtvrtek 2. června a v pátek 3. června se pak přesune do Velkých Karlovic na Vsetínsku. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

V Uherském Hradišti se bude hovořit na téma cyklistické dopravy, ve Velkých Karlovicích zase o cykloturistice. „Chceme maximálně využít toho, že to bude právě tematika cyklodopravy, která se bude projednávat v Uherském Hradišti, protože se jedná o jeden z pilířů cyklistiky. Rádi bychom rovněž poukázali na nedostatky v legislativě, které na úrovni samosprávy mnohdy můžeme ovlivnit jen velmi málo nebo vůbec,“ řekl starosta města Květoslav Tichavský (ODS).

Konference se uskuteční v uherskohradišťské Redutě a program začne po registraci účastníků kolem 10.30 hodin. Debatovat se bude o dopravní politice v různých městech i rozvoji cyklistické infrastruktury. Ve středu vyrazí účastníci konference na některou ze tří cykloexkurzi. „Každá bude zahájena projížďkou po cyklistických stezkách v Uherském Hradišti, s ukázkou cyklolegislativních úskalí,“ dodal Pášma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x