Otrokovická mateřská školka se rozšíří o tři nové třídy

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla zvýšit kapacitu v Mateřské škole Otrokovice, tři nové třídy zahájí provoz ještě letos. Agentuře Mediaax to v úterý řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Vedení města se tak rozhodlo v souvislosti s nedostatečnou kapacitou předškolních zařízení, nové třídy by měly začít fungovat nejpozději od letošního října a poskytnou místo pro více než 80 dětí.

Nové pracoviště vznikne v pavilonu E Základní školy Trávníky, který byl doposud využíván pro potřeby školní družiny. Aby vše vyhovovalo příslušným předpisům, budou zde nutné stavební úpravy. Výhodou a důvodem pro zvolení této varianty je využití zázemí základní školy, které bude moci po drobných úpravách sloužit také mateřské školce. Jedná se zejména o jídelnu a školní zahradu. Náklady na rozšíření počtu tříd jsou odhadovány na 4,2 miliony korun. O možnostech financování nových tříd Mateřské školy Otrokovice jednal starosta města Jaroslav Budek (ČSSD) také s ředitelem společnosti Barum Continental Liborem Lázničkou. Společnost se nakonec rozhodla poskytnout částku 370 tisíc korun na vybavení jedné třídy.

V současné době navštěvuje Mateřskou školu Otrokovice 534 dětí rozdělených do 20 tříd a přesto, že s šesti odloučenými pracovišti je otrokovická školka jednou z největších v kraji, zájem rodičů o přijetí dítěte převyšuje nad možnou nabídkou.

--> --> --> --> -->