Ve Valašském Meziříčí možná vznikne první discgolfové hřiště v České republice

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Vybudováním discgolfového hřiště se v úterý zabývali valašskomeziříčští radní. Pokud by záměr realizovali, jednalo by se o vůbec první hřiště tohoto typu v České republice.

Hřiště s devíti jamkami neboli speciálními koši pro chytání disků, by mohlo vyrůst v areálu bývalých kasáren. Rada města projekt prozatím zařadila do Akčního plánu města 2011 – 2014.

Discgolf je jedním z nejrozšířenějších sportů s létajícím talířem, odvozeným z klasického golfu. Cílem hry je, podobně jako v golfu, umístit létající talíř postupně do všech jamek s co nejmenším počtem hodů. „Tento druh sportu může provozovat prakticky kdokoli. Potřeba je pouze létající talíř o hmotnosti 150 až 180 gramů, který lze pořídit za pouhých 300 korun,“ řekla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Hana Skácalová.

Vybudováním discgolfového hřiště by se rozšířila nabídka sportovních a volnočasových aktivit ve městě. „Ze studie také vyplývá, že hřiště by v této lokalitě splňovalo kritéria pro organizování turnajů na celorepublikové úrovni, což by mimo jiné rozšířilo i možnosti rozvoje cestovního ruchu,“ sdělil místostarosta Jiří Pernický (nez).

Celková realizační cena hřiště je v současné době odhadnuta na maximální částku ve výši 300 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x