Vsetínský Dětský parlament stanovil desítku priorit ve městě

VSETÍN - Více nákupních center, středních škol, domovů pro seniory i zeleně by ve městě uvítali členové vsetínského dětského parlamentu. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Mezi deset největších priorit zařadili členové Dětského parlamentu také lepší vybavení a vzhled Vsetínské nemocnice, rekonstrukci Lidového domu, koupaliště u průmyslovky, hřiště u Kostka školy, opravu chodníků i více možností parkování na Sychrově.

Dětský parlament se sešel ve středu v rámci Národní sítě Zdravých měst a obcí a jednání bylo předzvěstí plánovaného veřejného setkání s občany, které se uskuteční 7. června před městským úřadem.

„Tyto akce jsou pro nás zpětnou vazbou a také inspirací k dalšímu rozvoji města. Pohled dětí a mládeže na život ve městě je rozdílný, než jaký mají občané. Děti vnímají život jinak než my dospělí. Mají také jiné starosti a potřeby, které pro nás nejsou občas prioritní,“ poznamenala starostka Iveta Táborská (ODS).

Stanovením desítky priorit ale vše nekončí. O důležitosti jednotlivých bodů budou ještě hlasovat během měsíce června žáci místních škol. Po vyhodnocení vznikne oficiálních TOP 10 fóra mladých, která se dostanou do rukou vedení města Vsetína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x