Napajedelský zámek uspořádá komentované prohlídky výstavy historických kočárků

NAPAJEDLA - Napajedelský zámek si na sobotu a neděli nachystal pro návštěvníky netradiční program, budou se zde konat komentované prohlídky výstavy historických kočárků a panenek. Jak agentuře Mediafax řekla manažerka zámku Petra Psotková, v sobotu se navíc budou po zahradě projíždět koňské povozy.

Zámek i jeho celý areál bude lidem přístupný od 10 do 18 hodin.

„Každou první sobotu v měsíci se v zámku uskuteční komentované prohlídky výstavy historických kočárků a panenek. O exponátech i své rozsáhlé sbírce pohovoří sběratelka Marie Václavínková,“ podotkla Psotková.

V sobotu se také dokořán otevře severní a jižní brána do zámecké zahrady. Od 13 hodin jimi začnou projíždět koňské povozy. Projížďky budou moci lidé absolvovat až do zhruba 18. hodiny. V sousedství zámku je totiž známý napajedelský hřebčín.

Návštěvníci budou moci vyrazit i na prohlídky historických sálů zámků. První z nich se v sobotu uskuteční ve 14 hodin, dále pak v 15 a v 16 hodin. V neděli bude prohlídkový okruh přístupný v 11 hodin, a poté od 13 do 16 hodin. Prohlídky začnou vždy v celou hodinu.

Během června a září je zámek přístupný veřejnosti každý víkend. V průběhu letních měsíců – července a srpna, bude otevřený každý den.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x