Pedagožka převezme Cenu města Vsetína

VSETÍN - Novou držitelkou Ceny města Vsetína bude pedagožka Jana Rokytová, cenu si převezme v neděli. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

O ocenění pedagožky za dlouhodobý rozvoj kultury ve městě rozhodli zastupitelé už v březnu. Během slavnostního předání na zámku zahraje na přání oceněné skupina Asonance.

„Janě Rokytové poslalo svůj hlas nejvíce občanů Vsetína. Je dlouholetou pedagožkou dramatického a výtvarného oboru, má na starosti uvádění společenských akcí, přednáškovou činnost a je vedoucí dámského klubu Tilia. Mimo jiné také spolupracovala na tvorbě tří DVD o městě Vsetíně a režírovala pořad Co v archivech nenajdete. Její práce si moc vážíme,“ sdělila starostka Iveta Táborská (ODS).

Pořad k udělení Ceny města Vsetína začne v mramorovém sále vsetínského zámku od 16 hodin. Umělkyně Jana Rokytová získá cenu mimo jiné i za dvojnásobný úspěch s literárně-dramatickým oborem na místní ZUŠ v celostátním kole. Několik krajských cen a bronzovou i stříbrnou medaili už získala také ve světové soutěži Shankar Price v Indii s výtvarným oborem. Za vedení výtvarného oboru na Základní škole Integra si zase vysloužila čestné uznání v Mexiku.

Cenu města Vsetína již převzal v minulosti manžel Jany Rokytové – hudebník a folklorista Břetislav Rokyta. Dalšími držiteli ocenění jsou Jiří Parduba, Božena Rašková, Oldřich Ondřejík, Eva Urbachová, Jaroslav David, Jaroslav Čermák, Jaromír Bazel starší, Libuše a Otakar Švecovi, František Božek a Květoslav Kotas, Alena Zdražilová a Antonín Kaderka.

--> --> --> --> -->