Zlínské divadlo odhalí lidem zákulisí

ZLÍN - Zákulisí Městského divadla Zlín si budou moci v neděli prohlédnout zájemci, a to v rámci Dne otevřených dveří. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí divadla Hana Šmardová.

Pomyslné brány zlínské scény se otevřou od 14 do 18 hodin a lidé budou moci vstoupit i do prostor, do kterých se běžně nepodívají. Provázet je budou herci Gustav Řezníček, Rostislav Marek, Luděk Randár a Radoslav Šopík. Kromě nich i ředitel divadla Petr Michálek. K tanci a poslechu zahraje Velký dechový orchestr města Zlína.

„Některá místa budou otevřena pro veřejnost vůbec poprvé,“ poznamenal ředitel divadla Petr Michálek. Návštěvníci uvidí jeviště, herecké šatny, maskérnu, garderobiérnu, osvětlovací kabinu, sklad kostýmů, malírnu, stolárnu, prostor pod jevištěm, zvukovou kabinu i některé kanceláře. Na všech pracovištích budou přítomni pracovníci daného úseku, kteří lidem zodpoví všechny otázky.

Prohlídky začínají na nádvoří divadla vždy v intervalu 30 minut. První prohlídka začíná ve 14 hodin, poslední v 17.30 hodin.

„Loni v září jsme přivítali na Dnu otevřených dveří rekordních 500 zájemců. Jsme zvědaví, kolik jich bude letos. Ze všech zúčastněných vylosujeme jednoho šťastlivce, který vyhraje jedno předplatné na novou sezonu zdarma,“ dodal ředitel divadla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x