Ve valašskomeziříčském amfiteátru oslaví Den dětí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí se v neděli chystají oslavit Den dětí, a to v amfiteátru zámku Kinských. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Akce bude zahájena ve 14 hodin a vstup bude zdarma. Oproti loňským ročníkům bude zřejmá jedna změna, a to v místech konání. „Premiérově budou moci tento den děti oslavit v amfiteátru zámku Kinských a přilehlém parku, a také na dopravním hřišti nacházejícím se asi 200 metrů od zámeckého parku,“ upřesnila spoluorganizátorka akce Eva Švidrnochová z místního Střediska volného času Domeček s tím, že se jim toto místo osvědčilo již při pořádání Dne Země.

Děti si budou moci například zadovádět na nafukovacích atrakcích a dětském kolotoči, vyzkoušet jízdu na koních, různé dovednostní i sportovní disciplíny či si s pracovníky meziříčské hvězdárny dalekohledem přiblížit denní oblohu.

V 15 hodin odstartuje na dřevěném pódiu bohatý kulturní program, ve kterém se v krátkých ukázkách představí děti navštěvující taneční kroužky. Program však bude připraven i na dětském dopravním hřišti a v Muzeu regionu Valašsko. V muzeu budou ke zhlédnutí dvě výstavy, a to Prababička v kuchyni a Motýlí krása. „Na 14. hodinu je navíc naplánováno maňáskové představení O pejskovi a kočičce, které se pak bude ještě jednou opakovat,“ dodala spoluorganizátorka Jana Rosáková z TJ Sokol.

Mezinárodní den dětí se poprvé slavil 1. června 1950 ve více než 50 zemích celého světa. Oslavu dne dětí navrhly v roce 1949 Mezinárodní demokratická federace žen, Mezinárodní odborové sdružení učitelů a Světová federace demokratické mládeže. Pevné datum, tedy 1. červen, bylo stanoveno až na mezinárodní konferenci pro ochranu dětí v roce 1952.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x