Chodník ke vsetínskému zámku nechá radnice opravit na své náklady

VSETÍN - Vsetínská radnice se rozhodla nechat opravit chodník z Panské zahrady k zámku na vlastní náklady. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Chodník se opravy dočká v letních měsících a město se rozhodlo vše zaplatit z městské kasy. Avizovaný dotační titul, z něhož měla být oprava části chodníku od lávky přes Bečvu po první zatáčku provedena, totiž nebyl doposud vyhlášen. Chodník je v havarijním stavu, poškodil ho především sesuv svahu.

V současné době je vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele stavby, které by mělo být ukončeno v průběhu června. „Zájem o tuto zakázku projevilo 12 firem,“ upřesnil vedoucí oddělení investic Josef Šťastný s tím, že samotná realizace je naplánována na letní měsíce. Chodník bude v některých fázích prací i zcela uzavřen.

Pro samotnou opravu bude použit systém svislých a šikmých mikropilot pro založení konstrukce chodníku, což svahu výrazně odlehčí. „Jde o další opatření ke stabilizaci svahu, navazující na ta, která byla provedena už v minulosti stavbou gabionové stěny na spodním chodníku kolem Bečvy a řízeným odvedením dešťových vod,“ vysvětlil Šťastný. Nově ukotvený chodník bude vydlážděn původními žulovými kostkami, a stejné budou doplněny i v místech, kde řemeslníci v minulosti při opravách použili jiný materiál, například beton.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x