Divadelním zákulisím prošlo 250 zvědavců

Kolik má divadlo na jevišti světel, kolik v něm pracuje zaměstnanců, jak dlouho se připravuje inscenace, než ji spatří premiéroví diváci, proč je ve fundu více kostýmů pro pány než pro dámy? Takové otázky dostávali v neděli 5. června odpoledne od zvědavých návštěvníků herci Radoslav Šopík, Luděk Randár, Rostislav Marek, Gustav Řezníček a ředitel divadla Petr Michálek, když je prováděli oběma divadelními budovami při příležitosti Dne otevřených dveří v Městském divadle Zlín. V době od 14 do 18 hodin zavítalo do prostor městské divadelní scény na 250 lidí. K poslechu hrál na nádvoří divadla Velký dechový orchestr města Zlína.

Diváci si prošli části divadla, do nichž se běžně podívat nemohou: vstoupili na prkna jeviště Velkého sálu, mohli sejít i do prostoru pod ním a pod obrovskou točnu, nahlédli do hereckých šaten, vyzkoušeli si paruky v maskérně, podívali se, v jaké kanceláři pracuje ředitel divadla, jak vypadá Studio Z z pohledu herce, co všechno musí obsluhovat osvětlovač v osvětlovací kabině, jak se vyrábí kulisy v malírně a stolárně či kde se šijí a kde jsou uloženy kostýmy. Na všech pracovištích byli přítomni pracovníci daného úseku, kteří lidem zodpověděli otázky.

Navíc divadlo připravilo i dárek pro zúčastněné: jeden vylosovaný šťastlivec vyhrál jedno předplatné na novou sezonu zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x