Tenista Novák: Nejdříve na Agassiho, pak na Berdycha

Život stále k prasknutí nabitý tenisem. Sotva skončil prostějovský tenisový turnaj, kde měl řadu nejen ryze tenisových ale i společenských úkolů, následují další tenisové dny. V hlavní roli opět raketa, míček a kurty. Zlínský rodák, tenista Jiří Novák, bývalý pátý hráč světového žebříčku je na roztrhání. V Praze se na exhibici v úterý potká mimo jiné s legendárním Andre Agassim.

„Jak na něho vzpomínáte v časech aktivní kariéry?“
„Vždycky to byl Pan tenista, vždycky kolem něj byl velký humbuk, ale vždycky pozdravil a choval se docela normálně. A to vyhrál všechny turnaje grand slamu, Davis cup , Turnaj mistrů i olympiádu. Prostě legenda s tváří normálního člověka.“

„Jakou s ním máte bilanci?“
„Jestli si to dobře vybavuji, tak 1:6 na zápasy, byl prostě lepší, ale na jedno utkání vzpomínám moc rád. Na Turnaji mistrů v čínské Šanghaji v roce 2002 mi to šlo, byla to má nejlepší, životní sezóna, vyhrál jsem 7:5 a 6:1, na to se nezapomíná.“

Zatímco v Praze na exhibici měl Novák za úkol dvouhru proti americké legendě AA a společně s Janou Novotnou také čtyřhru proti manželskému páru Agassi- Grafová, v sobotu ve Zlíně na něho čeká v deblu zatím neznámý partner. Na třetím ročníku Zlínských tenisových dnů, které mají úvod už v pátek velkým Dětským ovocným dnem s tenisem a odměnou v rodinném zábavním parku Galaxie, bude v sobotu na deblovém turnaji šestatřicetiletý sympaťák hlavní hvězdou. „Pro Jirku Nováka chystáme překvapení,“ říká prezident spolupořádajícího Tenisového klubu Zlín Milan Kalus.

Ten vyhrál spolu s Novákem čtyřhru v roce 2009, loni zvítězil náš bývalý reprezentant s otcem momentální světové sedmičky Martinem Berdychem. Teď se ale zřejmě v deblu nesetkají.

Diváci se mohou těšit od půl desáté na autogramiádu, soutěž Zlínský dělostřelec v rychlosti podání a samozřejmě na výborný tenis mnoha známých tváří. „Zlínský turnaj rozhodně nepodceňuji, s Agassim se dobře rozehraju, to hlavní mne čeká v sobotu Na Vršavě, kde jsem tenisové vyrůstal,“ doplňuje s nadsázkou i s tradičním úsměvem Jiří Novák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x