Zlínští kriminalisté dopadli dvojici lupičů z herny v Otrokovicích

OTROKOVICE - Kriminalisté ze Zlínska objasnili loupežné přepadení herny v Otrokovicích, které se stalo minulou neděli. Jak agenturu Mediafax v úterý informovala policejní mluvčí Jana Bartíková, pachateli jsou dva muži, kteří dosud nebyli nijak trestáni.

Pachatelé měli podle policie dluhy a k loupeži je prý inspirovaly televizní seriály.

„Šestadvacetiletý muž a jeho o čtyři roky mladší známý provedli loupežné přepadení v neděli 29. května ráno. Starší ze dvojice vešel dovnitř maskovaný šálou, brýlemi a kapucí, hosty ohrožoval zbraní a po barmance chtěl peníze. Když mu je vydala, přinutil ji, aby si lehla na zem a kovovými pouty jí spoutal obě ruce,“ uvedla Bartíková.

Při loupeži druhý z pachatelů hlídal vstupní dveře. Poté oba muži utekli. „Policistům se oba pachatelé přiznali po několikahodinovém výslechu. Dokonce se u nich podařilo najít i větší část ukradených peněz, zbraň i oblečení, které měli v den loupeže na sobě,“ dodala Bartíková.

Lupičům teď hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Za prvních pět měsíců se ve Zlínském kraji odehrálo celkem 51 loupežných přepadení. Necelou polovinu z nich už kriminalisté objasnili, na dalších stále pracují. Za stejné období loňského roku měli nahlášeno 45 loupeží.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x