Návštěvníci Luhačovic mohou prožít Muzejní noc

LUHAČOVICE - Muzejní noc si na čtvrtek 9. června připravilo Muzeum luhačovického Zálesí. Agentuře Mediafax to řekla Blanka Kovandová z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Muzejní noc potrvá v Luhačovicích od 18 do 21 hodin a návštěvníci si budou moci prohlédnout například výstavu Příběhy hraběcích lázní, která mapuje historii hraběcího rodu Serényiů od počátku působení rodu na Moravě až do roku 1945. Přibližuje osudy jednotlivých členů rodu, jejich vliv na rozvoj Luhačovic, luhačovického velkostatku a místních lázní.

„Výstavou budou provádět žáci Základní školy Luhačovice oblečení do barokních kostýmů a celou luhačovickou muzejní noc zpříjemní hudební doprovod žáků místní ZUŠ,“ doplnila za pořadatele Blanka Petráková.

Kromě aktuální výstavy určitě bude k vidění i zajímavá expozice Známé i neznámé Luhačovice, která představuje Luhačovice jako centrum tradičního národopisného regionu nazývaného luhačovické Zálesí, jako místo s výskytem léčivých vod a rozvíjejícím se lázeňstvím a jako specifickou městskou část, vyrůstající mezi vesnicí a lázněmi.

Poslední komentovaná prohlídka je ve 20 hodin a vstup je zdarma.