Lupiči ohrožovali obsluhu směnárny ve Strání samopalem

STRÁNÍ - Uherskohradišťští kriminalisté pátrají ve čtvrtek už druhým dnem po dvou pachatelích loupežného přepadení směnárny ve Strání. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax sdělil, že jeden z lupičů ohrožoval ženu za přepážkou samopalem.

Ke směnárně na hraničním přechodu se Slovenskem přijela dvojice pachatelů v tmavě modrém osobním autě Audi A6 Avant se stříbrnými lištami kolem oken, elektronovými koly a tažným zařízením. Na autě byly namontovány slovenské registrační značky, které byly ve středu ráno odcizeny z auta zaparkovaného ve slovenské obci nedaleko Strání.

„Muž, který vběhl do směnárny, měl v ruce samopal a na břiše batoh na peníze. Ve směnárně křičel česky na ženu za přepážkou, aby mu dala peníze, jinak to tam rozbije. Ze směnárny pachatelé odjeli s 25 tisíci korunami,“ doplnil Mergental.

Policisté žádají svědky o jakoukoliv informaci k pohybu popsaného vozidla, stejně jako k pohybu pachatelů. Svědecké informace přijmou policisté na lince 158. Lupičům hrozí až desetileté vězení.

--> --> --> --> -->