Zlínské tenisové dny startují už dnes

Zlínské tenisové dny začínají už v pátek. Jejich hlavní aktér, Jiří Novák, dorazí tentokrát z Prostějova do rodného města s předstihem. Kolem 17. hodiny rozdá autogramy přímo v areálu tenisového klubu Na Vršavě a dohlédne i na první krůčky adeptů tohoto sportu. V sousedním Rodinném zábavním centru Galaxie za chvíli na to pozdraví účastníky prvního dne tenisového svátku a ocení jejich snažení i na spoustě atrakcí, které centrum nabízí.

V sobotu pak bývalý pátý hráč světa už nastoupí s raketou naostro na kurt.Organizátoři pro něho připravili zatím tajné překvapení. V deblovém turnaji je o Nováka coby partnera veliký zájem. „Pro mne by hra po boku Jirky byla tím nelepším tenisovým dárkem, zatím jsem si často balil spíše kanáry, s Jirkou bych je rád naděloval,“ dělá si zálusk herec a komik Josef Alois Náhlovský.

„Koho si náš odchovanec vybere za parťáka, to necháme na jeho volbě,“ halí partnera vítěze spousty světových turnajů do mírného tajemna prezident zlínského Tenisového klubu Milan Kalus, který spolu se svým bývalým svěřencem v roce 2009 první ročník turnaje vyhrál. Novák suverénně kraloval i v loňském roce, doplnil ho otec Tomáše Berdycha Martin, který přijede i letos.

„S Jirkou Novákem bych si zahrál zase po roce dokonalý tenis, nepohrdnu určitě nikým, pořád dobře hraje i Jirkův táta, můžeme si udělat malé rodičovské tenisové sdružení. Uvidíme,nechám to na losu, ten bude rozhodovat,“ říká výborný amatérský tenista. „Rád bych pavoukem prošel co nejvýš,“ přidává se současný trenér hokejové Komety Brno Zdeněk Venera. Ten si sebou přiveze vynikajícího hokejistu i tenistu, od nové sezóny svého svěřence Tomáše Žižku, bývalého reprezentanta, původně hráče Zlína, ale pak i klubů NHL a KHL.

Zapomenout se ve výčtu favoritů nedá ani na loňského finalistu Jiřího Marušáka, jeho tradiční souputník u sítě Petr Čajánek ho přijde povzbudit, řada jiných povinností mu ale nedovolí nastoupit.Černým koněm turnaje začínajícího v půl desáté dopoledne tak může být dvojice otec- syn Rostislav a Roman Vlachovi. „Mladého mám pod dohledem v přípravě, koučovat ho budu i u sítě,“ těší se šéf lavičky zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x