Náměstí Míru ve Zlíně bude o víkendu patřit cyklistům

ZLÍN - Zlínské náměstí Míru bude o víkendu patřit cyklistům, v sobotu se tu pojede závod seriálu pro děti Tour de Kids, v neděli dorazí na náměstí charitativní cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem/Na bicykli děťom. Agentuře Mediafax to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Tour de Kids je projektem, který podporuje zdravé sportování českých dětí. „Druhým cílem je naučit je správným návykům bezpečné jízdy na kole, protože nejvíce vážných úrazů na kole postihuje věkovou skupinu od šesti do 14 let,“ uvedla za organizátory Tour de Kids Ivana Průchová. Závod odstartuje na náměstí Míru v 15 hodin, pojede se na vzdálenost 50 metrů až jeden kilometr.

V neděli už zlínské náměstí ovládne slavný velocipedista Josef Zimovčák a jeho cyklotour. Program, připravovaný ve spolupráci se zlínským magistrátem. Akce začne v 11.30 hodin. Účastníci se mohou těšit na vystoupení hudební školy Yamaha a Aerobik klubu Zlín, cyklisty na historických kolech v dobových kostýmech, pravou asijskou rikšu z unikátní výstavy Šangri-la, roztleskávačky, nafukovací atrakce, ale také propagaci bezplatného dárcovství krve a kostní dřeně.

Projekt Na kole dětem/Na bicykli děťom se poprvé uskutečnil v minulém roce. Organizátorům se tehdy podařilo získat 600 tisíc korun, které věnovali šesti dětským onkologickým klinikám v České republice a na Slovensku. Letošní druhý ročník vede ze západočeské Aše do východoslovenské Nové Sedlice. Cyklotour je dlouhá 1450 kilometrů a navštíví 342 měst a obcí. Start byl zahájen 8. června, do cíle peloton dorazí o deset dnů později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x