Ve Valašském Meziříčí se do Muzejní noci zapojí osm kulturních institucí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - K festivalu muzejních nocí se v sobotu připojí také Valašské Meziříčí, a to již podruhé. Lidé budou moci v nočních hodinách navštívit celkem osm různých kulturních institucí ve městě, agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Za přítomnosti vedení města bude Muzejní noc slavnostně zahájena v 19.30 hodin na II. nádvoří zámku Žerotínů,“ uvedla Markéta Románková z valašskomeziříčské pořádající Rozvojové agentury VIA. Za netradiční kulturou budou moci lidé vyrazit do 23.30 hodin.

„Navštívit mohou Živé muzeum gobelínů Moravské gobelínové manufaktury, městskou knihovnu v Krásenské radnici, Galerii Sýpka, Evangelický kostel, Galerii Kaple, Vrtuli – svět her a poznání, Lapidárium Trojice i muzeum v zámku Kinských,“ doplnila Románková. V přilehlém parku se účastníci Muzejní noci mohou těšit na pozorování hvězdné oblohy, které připraví pracovníci místní hvězdárny.

Každá z institucí má připraven bohatý program, přičemž vstup do všech objektů je tradičně zdarma. „Pohodlný přesun mezi jednotlivými budovami v letošním ročníku umožní silniční vláček,“ dodala Románková. Ve 23.30 hodin vypukne na II. nádvoří zámku Žerotínů půlhodinová závěrečná ohňová show.

Na každém zastavení získají účastníci razítko do Muzejníčku, který obdrží při zahájení muzejní noci na II. nádvoří zámku Žerotínů. „Pro pět nejrychlejších, kterým se podaří získat všechna razítka, máme připraveny vstupenky na červnový Valašský špalíček,“ uzavřela Románková.

Jako první s projektem přišlo Národní muzeum, od roku 2004 se připojuje stále více měst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x