Celníci objevili u řidiče ve Zlíně přes 3000 tablet anabolických steroidů

ZLÍN - Přes 3000 tablet, několik desítek ampulí anabolických steroidů a přípravků na zvýšení potence objevili celníci ve Zlíně při kontrole osobního automobilu. Třicetiletému muži z Kroměřížska hrozí až roční odnětí svobody, řekla v neděli agentuře Mediafax od mluvčí celníků Martiny Kaňkové.

Pracovníci z Celní protidrogové jednotky Generálního ředitelství cel – expozitura Olomouc nalezli u muže anabolické steroidy během týdne. „V zavazadlovém prostoru osobního auta s českou poznávací značkou zajistili celníci krabici s nebezpečnými látkami s hormonálním účinkem. Hodnota těchto přípravků by se v momentě uvedení do prodeje na černý trh pohybovala asi okolo 35 tisíc korun,“ uvedla Kaňková.

Podle ní hrozí muži v případě prokázání viny až roční vězení.

Celníci se problematikou s anaboliky intenzivně zabývají od 1. ledna 2010. „Od tohoto data je výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem kvalifikovaná jako závažný trestný čin,“ vysvětlila mluvčí.

Na konci dubna letošního roku se uskutečnila akce s krycím názvem „LEN“ při níž celníci v souvislosti právě s anaboliky zadrželi mezinárodní skupinu pachatelů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x