STÁVKA V DOPRAVĚ – Zlínský odborář: Vypadá to, že pan Kalousek má patent na rozum a my nevíme nic

ZLÍN - Rozhodnutí Městského soudu v Praze, kvůli kterému se pondělní stávka v dopravě přesunula na čtvrtek, velmi zklamalo předsedu zlínských odborářů Jana Chládka. Podle toho, jak s námi jednají, to vypadá, že pan Kalousek má patent na rozum a my ničemu nerozumíme, řekl v neděli Mediafaxu Chládek.

V návaznosti na rozhodnutí Městského soudu v Praze zrušila Dopravní společnost Zlín-Otrokovice pondělní stávku, která měla trvat pouze hodinu od 15. do 16. hodiny. „Jestli se připojíme ke stávce ve čtvrtek, zatím nevím. Musím svolat kolegy a projednat s nimi, co bude dál,“ řekl Chládek.

Předseda zlínských odborářů je však situací velmi znepokojený. „Mám rozporuplné dojmy a jsem zklamaný. Podle způsobu, jakým nás napadli a jednají s námi, to vypadá, že pan Kalousek má patent na rozum a my jsme ti, kteří ničemu nerozumí,“ řekl rozhořčeně Chládek na adresu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Podle něj má stejný názor jako on celý národ. „Ale pan Kalousek si naopak myslí, že národ stojí za ním,“ uvedl předseda.

Zda budou odboráři ve Zlíně ve čtvrtek stávkovat hodinu, déle, nebo se ke stávce nepřipojí, bude známo v pondělí. „Oficiální stanovisko vydáme až zítra,“ uzavřel Chládek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x