STÁVKA V DOPRAVĚ: Stávka Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice bude jen manifestační

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín-Otrokovice se rozhodla stávkovat ve čtvrtek jen manifestačně. Agentuře Mediafax to v pondělí oznámil předseda odborových svazů společnosti Jan Chládek.

Odboráři se v pondělí shodli na tom, že svými protesty proti vládním návrhům sociálních a zdravotních reforem zatím nebudou komplikovat život zlínským a otrokovickým cestujícím. K celostátní stávce dopravních odborových svazů se tak připojí pouze manifestačním způsobem.

,,Většina členů závodního výboru se přiklonila k vyhlášení pouze manifestační formy stávky bez zastavování práce a přerušování dopravy. Ve vozidlech MHD hodláme rozmístit letáky, prostřednictvím kterých budeme veřejnost o svých postojích informovat. Požadavky dopravních odborových svazů považujeme za oprávněné, ale zatím je nebudeme prosazovat na úkor našich zákazníků,“ uvedl Chládek. O konkrétní podobě manifestačních akcí budou ještě odboráři jednat s vedením Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice.

,,Toto rozhodnutí odborů vítám. Pro naše cestující je to jistě příznivá zpráva. Jsem rád, že naše služby budou poskytovány bez omezení,“ komentoval vývoj situace ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.

Cestující ve Zlíně a Otrokovicích tedy mohou počítat i ve čtvrtek 16. června s běžným celodenním provozem MHD podle jízdních řádů pro pracovní dny.