V Lukově skončila neplánovaná odstávka vody

LUKOV - V Lukově na Zlínsku se v pondělních odpoledních hodinách podařilo obnovit dodávku pitné vody, lidé se zde octli bez vody kvůli nedělní havárii na vodovodním řadu. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí Moravské vodárenské Helena Koutná.

Havárie se v Lukově stala v neděli okolo 18. hodiny. Až do páté hodiny ranní byli mnozí obyvatelé Lukova bez pitné vody, ráno byla dodávka vody dočasně obnovena a během dne bylo zásobování pitnou vodou opět omezeno. Pátrací týmy musely najít první zdroj havárie. „Ukázalo se, že se jednalo o prasklinu na polyetylenové přípojce v areálu Mateřské školy Louky. Stalo se tak pravděpodobně únavou materiálu. Vše jsme opravili a dodávka pitné vody pro celou obec Lukov byla opět obnovena,“ konstatovala Koutná.

Pracovníci Moravské vodárenské nyní zjišťují zdroj druhé části poruchy, tentokrát v jižní části obce. „Jedná se o ulice Vesník, Pastyřica a K Boří, kde sice pitná voda teče, ale mohlo by docházet ke sníženému tlaku vody. Předpokládaný konec opravy druhé části havárie je v úterý v dopoledních hodinách,“ doplnila Koutná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x