PRÁVO: Polívka nezaplatil poplatky za prohraný soud, exekutor mu obstavil účty

KROMĚŘÍŽ - Kvůli necelým 18 tisícům korun obstavil soudní exekutor tři bankovní účty herce a bývalého "valašského krále" Boleslava Polívky. Návrh na exekuci jeho majetku podalo Valašské království, respektive jeho správce Tomáš Harabiš. Informuje o tom středeční Právo.

Exekuční příkazy vydal kroměřížský exekutor David Chaloupka na základě rozhodnutí Městského soudu v Brně. Oba jsou na částku 17 814 korun. „byly vydány exekuční příkazy, nic bližšího však nelze sdělit,“ uvedl kandidát exekutorského úřadu v Kroměříži Miroslav Úlehla. Právo má kopie obou exekučních příkazů k dispozici.

Důvodem soudů je spor o značku Valašské království, který se táhne od roku 2002. Známý herec tvrdil, že název Valašské království vymyslel on a že Harabiš svůj podnikatelský projekt pojmenoval neoprávněně. Vlastnictví značky Valašské království ale Harabišovi přiznal nejen Úřad průmyslového vlastnictví, ale i soudy.

Tím posledním byl vrchní soud, který loni na podzim potvrdil, že Harabišovi kroky nelze označit za nekalou soutěž. „Návrh na exekuci jsme podali několik měsíců poté, co nereagoval ani na opakované výzvy k úhradě soudních výloh za prohraný spor,“ přiblížil Harabiš. Kromě toho musí Polívka zaplatit i náklady na právní zastoupení v exekučním řízení a náklady na exekuci, dohromady dalších 15 584 korun. Exekuce se týká tří Polívkových účtů ve dvou bankách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x