Doplněno: Policisté dopadli pachatele brutální vraždy dívky z Hulína na Kroměřížsku

ZLÍN - (Zprávu jsme aktualizovali v celém rozsahu a rozšířili o audio s vyjádřením vyšetřovatele Milana Janoštiaka)

Kriminalisté dopadli pachatele brutální vraždy 20leté dívky z Hulína na Kroměřížsku. Novinářům to na středeční mimořádné tiskové konferenci sdělili zástupci zlínské policie a Krajského státního zastupitelství ve Zlíně.

Kriminalisté ze smrti dívky obvinili jejího tajného jedenadvacetiletého milence ze Zlína. Policie podezřelého mladíka zadržela v úterý. Vyslýchán byl přitom už v den, kdy přítel dívčino tělo objevil a i následující den.

„Při zatýkání podezřelý odpor nekladl. Brutalita činu připomínala popravy rukojmích teroristickými skupinami. A co pamatuji, jde o jeden z nejbrutálnějších činů na Zlínsku, který policie vyšetřovala,“ řekl vyšetřovatel Milan Janoštiak.

Vrah své oběti podřízl hrdlo. „Jsme přesvědčeni, že se nám podařilo shromáždit dostatek důkazů,“ uvedl Janoštiak. Podezřelý však svou vinu zatím popírá. Zatím přiznal pouze to, že byl na místě činu v době, kdy tam dívka umírala. Podle policistů vrah jednal promyšleně, snažil se zahladit stopy a před odchodem byt upravil tak, aby to vypadalo na sebevraždu.

Kriminalisté prozradili, že pachatel dívku několik minut dusil. Pak ji minimálně sedmkrát podřízl hrdlo nožem s čepelí o délce 17 centimetrů. „Byl to skutečně velmi brutální postup, on ji prakticky oddělil hlavu od těla,“ podotkl kriminalista. Zadržený podezřelý z vraždy má už dva záznamy v trestním rejstříku a to za výtržnictví a vydírání. Policisté ho ale prošetřovali i v dalších případech násilného charakteru.

Policie muže dopadla už 94 hodin po nálezu těla. „V souvislosti s vyšetřováním vraždy jsme hned na začátku požádali o součinnost i mobilní operátory, a až na jedinou výjimku u společnosti O2, jsme byli odmítnuti. Kdyby spolupracovali všichni operátoři, tak bychom pachatele usvědčili podstatně dříve,“ dodal kriminalista.

Dvacetiletá studentka zemřela v bytě v hulínské ulici Družba v noci na pátek 10. června. Podle policie byla Martina V. naposledy viděna ve čtvrtek 9. června ve 20.45. To se pohybovala v Hulíně v okolí ulic Družba, Československé armády a Záhlinická, kde měla venčit svou fenku Kesi.

Dívku našel v jejím bytě, z kterého zmizel i její osobní počítač, brzy ráno její přítel, který se vrátil z noční směny. Kriminalisté pracovali i s verzí, zda nespáchala dívka sebevraždu. Pitva a další expertízy prokázaly, že si to studentka nemohla udělat sama. Mezi podezřelými byl i její přítel, či někteří další z blízkých a příbuzných.

Pachateli, na kterého byl podán podnět na vzetí do vazby, hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x