V Uherském Hradišti v sobotu vystoupí maďarský kytarista Sandor Mester

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Špičkový klasický kytarista Sandor Mester se představí posluchačům v sobotu 18. června od 18 hodin na nádvoří Staré radnice v Uherském Hradišti Sandor Mester. Vystoupení maďarského hudebníka je zdarma, sdělil Mediafaxu Jaromír Orel z propagačního oddělení Městských kin Uherské Hradiště.

„Sandor Mester začal hrát na kytaru ve dvanácti letech se svým otcem, o pět let později vyhrál velkou cenu v soutěži maďarské národní klasické kytary,“ uvedl Orel.

Po skvělém hudebním startu zastavil Mester svou kariéru kvůli onemocnění ruky a začal pracovat na počítačích jako skladatel a vynalezl nový způsob hudební tvorby s názvem Digitální improvizace.

V roce 2003 však velkou pílí a díky speciálním kytarovým technikám ruku uzdravil a začal opět vystupovat. V následujících letech odehrál 500 koncertů mimo jiné v Portugalsku, Maďarsku, Rumunsku, Slovensku, USA, Itálii a Izraeli.

Mezi klasickými převážně barokními kytarovými kusy hraje Mester i maďarskou klasickou hudbu Bély Bartóka, stejně jako obecně méně známou portugalskou či brazilskou hudbu.

Na koncert, který začíná v sobotu v 18 hodin na nádvoří uherskohradišťské Staré radnice, platí volný vstup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x