Mladík nepřežil ve Vsetíně srážku s vlakem

VSETÍN - Hodinu a půl před vyhlášení celostátní stávky dopravců a zastavením veškeré železniční dopravy zemřel po srážce s vlakem ve Vsetíně osmnáctiletý mladík. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Neštěstí se stalo ve středu kolem půl jedenácté večer na železnici ve Vsetíně, části Rybníky. Osmačtyřicetiletý strojvedoucí z Valašského Meziříčí jel s osobním vlakem na trase Přerov-Střelná. „Krátce po půl jedenácté, když se blížil s vlakovou soupravou ke Vsetínu, ucítil slabý náraz. Dojel však do pár metrů vzdálené stanice Vsetín, a protože mu to nedalo, ukončil jízdu, nechal se vystřídat jiným strojvedoucím a pěšky se šel podívat k místu, kde k nárazu došlo. Nejprve našel vedle kolejí batoh a nedaleko mrtvého mladého muže, který měl viditelná mnohačetná poranění,“ upřesnila Javorková.

Na místo přijeli policisté, kteří zjistili, že jde o osmnáctiletého mladíka ze Vsetína. Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Okolnosti tragické události policisté vyšetřují. U zemřelého byla nařízena pitva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x