Ve Vsetíně přibyly červené kontejnery na elektroodpad

VSETÍN - V ulicích Vsetína se objevily nové červené kontejnery určené na elektroodpad, celkem je jich ve městě nyní umístěno12. Agenturu Mediafax o tom v pátek informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Obyvatelé Vsetína tak mají po papíru, plastech a sklu možnost třídit další druhotnou surovinu. Kontejnerů na elektroodpad je po městě rozmístěno celkem 12.

„Nádoby na elektroodpad byly umístěny v Rokytnici, na Sychrově, na Rybníkách, Horním městě, na Hrbové, Jasence, ve staré kolonce, na Ohradě, Trávníkách a Semetíně. V Luhu jsou dokonce dva,“ upřesnil Vratislav Mareš z odboru životního prostředí radnice.

Kontejnery jsou konstruovány tak, aby z nich vhozený odpad už nešel vybírat. Jsou určeny na odložení například nepoužitelných mixérů, žehliček, varných konvic, ale i baterií. Zakázáno je však do nich vhazovat staré televizory, monitory či zářivky. Tento odpad je nutné i nadále dopravit do sběrného dvora.

Nové kontejnery nejsou majetkem města a neobsluhují je tedy technické služby. Město pouze zajišťuje kontrolu jejich naplnění a objednává svoz.

--> --> --> --> -->