Kroměřížská radnice chce zajistit prázdninový provoz v mateřských školkách

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice se rozhodla vyjít vstříc občanům a oproti původnímu předpokladu chce zajistit prázdninový provoz v mateřských školách. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Tento provoz by měl být zajištěn tak, aby vždy jedna mateřská škola o prázdninách zajišťovala potřebné služby. V červenci to bude Mateřská škola Páleníčkova a v srpnu Mateřská škola Gorkého. Poté již budou všechny školky opět v běžném provozu.

„Pokud rodiče mají zájem o prázdninovou docházku svých dětí, je třeba jej oznámit ve školce, kterou dítě aktuálně navštěvuje, a to nejpozději do 27. června. Mnoho rodičů má problém s čerpáním dovolené, a pokud se k tomu přidá absence pohotových prarodičů, kteří mají možnost s hlídáním pomoci, může být pro prázdninové zajištění dětí skutečně problémem. Proto jsme přehodnotili původní záměr a rozhodli jsme se prázdninový provoz mateřských škol znovu nabídnout, přestože to organizačně není jednoduché. Výsledek ale bude záležet na tom, jak velký zájem o tuto službu ze strany rodičů bude,“ dodala kroměřížská starostka Daniela Hebnarová (ODS).