Ve Velkých Karlovicích zahájí golfovou sezonu

VELKÉ KARLOVICE - Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 18. června milovníkům golfu oficiálně otevře nové devítijamkové golfové hřiště Horal. Agentuře Mediafax to řekla Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Poté, co loni na podzim fungovalo hřiště dva měsíce ve zkušebním provozu, je od letošního roku již zpřístupněno naplno.

Velikostí patří v tuzemsku k menším, ale svým zasazením do členitého horského terénu Chráněné krajinné oblasti Beskydy je naprosto výjimečné. „Jde o plnohodnotné golfové hřiště splňující normu public course. To znamená, že je přístupné nejen členům golfového klubu, ale také široké veřejnosti. Jamky nejsou dlouhé, ale jsou těžké na přesnost, což jistě uvítají zvláště zkušení golfisté,“ poznamenal prezident golfového klubu Horal Leo Bača.

Hřiště vyrostlo v turistickém resortu Valachy, u wellness hotelu Horal v malebném údolí Léskové, jen pár set metrů od bývalé česko-slovenské hranice. Protože se nachází v chráněné krajinné oblasti III. stupně, musí hráči dodržovat zákaz vstupu do biozón. Odměnou za respektování ochranářských pravidel je ovšem nevšední hráčský zážitek na loukách v údolí obklopeném lesy. Právě díky poloze v chráněné krajinné oblasti nejpřísnějšího stupně ochrany trvalo budování hřiště několik let. Bylo totiž mimo jiné nutné přesadit petrklíče nebo přemístit pařezy, které byly zimovišti vzácných brouků. Zajímavostí je, že z ekologických důvodů se k údržbě trávníků využívají ovce. „Spásají trávu v okolí s výjimkou prostoru v bezprostřední blízkosti jamek, který vždy ohradíme. Samozřejmě není žádoucí, aby ovečky šlapaly přímo po greenu. Ten upravujeme speciálními sekačkami,“ doplnil Bača.

Golfové hřiště Horal je otevřené denně od 8 do 20 hodin. Nabízí i lekce s instruktorem pro jednotlivce a skupiny. K dispozici je i vnitřní golfový simulátor v Club house Horal. Cena devíti jamek je 300 korun ve všední dny a 400 korun o víkendech a svátcích.

Ve vzdálenosti do hodiny cesty autem od Horalu leží další tři známá golfová hřiště – Čeladná, Ostravice a Rožnov pod Radhoštěm. Ve spolupráci s nimi připravil resort Valachy pobyty pro golfisty. Kdo se ubytuje v hotelích Lanterna a Horal, získá v ceně bezplatný vstup na Horal i partnerská golfová hřiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x