V Luhačovickém Zálesí slavnostně otevřou naučné stezky

LUHAČOVICE - V Luhačovicích budou v neděli 19. června slavnostně otevírat naučné stezky v Luhačovickém Zálesí. Ředitel společnosti Luhačovické Zálesí Roman Kašpar agentuře Mediafax uvedl, že v souvislosti s akcí připravili také velkou letní soutěž.

Soutěž nese název Po stopách naučných stezek Luhačovickým Zálesím aneb Poznáváme svět kolem sebe.

Naučné stezky Luhačovským Zálesím nabízejí 27 neobvyklých zastavení, které návštěvníky nechají nahlédnout do místních bájí, pověstí, historie či do tajů přírodních a kulturních zajímavostí. „Každé zastavení je jeden poučný příběh. Lidé mohou poznat například tři tajemné zříceniny středověkých hradů, spirituální poutní místo se zázračným pramenem, zázračné prameny a studánky a velké množství nádherných přírodních panoramat a výhledů, kterými jsou naučné stezky doslova protkány,“ poznamenal Kašpar.

V informačních centrech, obecních úřadech a hotelových recepcích jsou k dispozici tištění Průvodci naučnými stezkami, ve kterých najdou turisté základní informace a přehlednou mapu trasy. Navíc obsahují soutěžní křížovku, za jejíž vyplnění mohou lidé vyhrát zajímavé ceny. „Zúčastnit se této soutěže může každý, kdo správně vyluští tajenku křížovky alespoň z jednoho Průvodce a zašle ji nejpozději do 30. září společně se jménem a adresou na email info@luhacovskezalesi.cz,“ dodal Kašpar.