V Bystřici pod Hostýnem se pokusí o rekord v počtu židlí od Thoneta na jednom místě

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - V Bystřici pod Hostýnem se v neděli 19. června pokusí v rámci happeningu Přines si svou thonetku! o rekord v počtu starých židlí od Thoneta shromážděných na jednom místě. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí bystřické radnice Barbora Janečková.

Happening je součástí festivalu Zámecké slavnosti a jedná se o jednu ze závěrečných akci. Lidé mohou své thonetky donést na náměstí, happening vypukne ve 14 hodin. Proogram doplní hudba a soutěže pro děti i dospělé. Celá akce se koná u příležitosti 150. výročí založení tradice výroby ohýbaného nábytku v Bystřici pod Hostýnem.

„Cílem akce je vyburcovat obyvatele k tomu, aby přinesli z domova staré dřevěné židle od Thoneta a dozvěděli se zábavnou formou něco o historii firmy,“ vysvětlila Janečková.

Letošní ročník Zámeckých slavností uzavře v neděli slavnostní koncert v bystřickém kostele svatého Jiljí. Od 18 hodin zde zazní skladby klasické hudby skladatelů Händela, Vivaldiho a Haydna v podání Orchestru Atlantis s dirigentem Vítězslavem Podrazilem a sólisty Pavlou Švestkovou (mezzosoprán) a Janem Páleníčkem (violoncello).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x