Opilec s téměř 4 promile v Uherském Hradišti roztlačil terénní vůz a havaroval

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Netradiční dopravní nehodu řešili policisté v Uherském Hradišti. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí policie Aleš Mergental, 51letý opilý muž roztlačil terénní vůz a následně s ním havaroval.

Muž s 3,91 promile alkoholu se rozhodl roztlačit své terénní suzuki, což se mu povedlo. „Podařilo se mu také naskočit, zavřít dveře a ujet pozpátku pár metrů. To, že se mu podařilo nacouvat do zaparkované mazdy, už za úspěch určitě nepovažuje. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že muž má v dechu 3,91 promile alkoholu,“ popsal případ mluvčí Aleš Mergental.

Opilec však řidičský průkaz dopravním policistům předložit nemohl. Oprávnění mu během předchozí noci zadrželi bojkovičtí policisté poté, co při kontrole nadýchal 2,15 promile alkoholu.

„Policisté muže na místě zajistili a eskortovali do protialkoholní záchytné stanice. Nyní je podezřelý ze spáchání druhého trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil dva dny po sobě. Ze zákona mu hrozí až tři roky vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x