Soud zvýšil exmanažerovi fotbalových Kunovic trest za daňové úniky, odsedí si 8 roků a 8 měsíců

ZLÍN - Osm let a osm měsíců stráví ve vězení za daňové úniky bývalý manažer fotbalového klubu Kunovice na Uherskohradišťsku Jiří Cochlar. Souhrnný trest v pondělí vynesl Krajský soud ve Zlíně, už dříve si Cochlar vyslechl osmiletý verdikt za rozsáhlé podvody a zneužití státní dotace.

Cochlara státní zástupkyně Pavlína Nesvadbová vinila z toho, že jako zástupce dnes už zkrachovalého fotbalového klubu připravil stát na daních o 5,2 milionů korun.

„Nechal zaúčtovat do účetnictví společnosti faktury, které neodpovídaly skutečnosti. Tím uměle navýšil náklady společnosti na úkor daně z příjmu právnických osob i daně z přidané hodnoty,“ vysvětlila podstatu žaloby Nesvadbová.

Někdejší manažer fotbalových Kunovic kromě odnětí svobody na osm let a osm měsíců musí rovněž uhradit půlmilionovou pokutu, navíc obdržel zákaz činnosti na šest let. Odsouzený i státní zástupkyně si ponechali lhůtu pro odvolání.

Cochlar si přitom už odpykává osmiletý trest. U soudu se zodpovídal ze zneužití patnáctimiliónové státní dotace určené na stavbu kunovické sportovní haly, navíc podvodně vylákal dalších 30 milionů korun od firem i soukromých osob.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x