Vsetínští policisté dopadli po honičce čtveřici zlodějů nafty ze Slovenska

VSETÍN - Téměř tři desítky třicetilitrových plastových kanystrů objevili policisté v Karolince na Vsetínsku při silniční kontrole ve dvou vozidlech. Kriminalisté dopadli ženu a tři muže, kteří pohonné hmoty kradli ve velkém, informovala v pondělí agenturu Mediafax mluvčí policie Lenka Javorková.

Třináct kanystrů bylo naplněno naftou, kterou čtveřice odčerpala ze zaparkovaného nákladního auta. Pachatelé skončili v policejních celách.

Hlídka chtěla zastavit dvě vozidla Škoda Forman a Ford Escort se slovenskou registrační značkou při běžné silniční kontrole. Proto se vydali se spuštěnými majáky za vozidly. Když osádky zjistily, že je dojíždí policejní auto, řidič fordu zpomalil a pustil před sebe škodovku, která začala zrychlovat.

„Řidič fordu se snažil bránit policistům v jízdě najetím do levé poloviny vozovky. Nakonec policisté ford předjeli a ujížděli za škodovkou, která se jim mezitím ztratila z dohledu. Před obcí Velké Karlovice řidiče ve Škodě Forman dojeli a pokoušeli se ho pomocí světelného nápisu STOP zastavit. Muž za volantem nejprve nereagoval, ale nakonec zastavil. Po chvíli přijelo na místo i druhé auto,“ popsala událost mluvčí.

Posádky obou vozidel se po zastavení podle mluvčí chovaly velmi arogantně.

„Kontrolou kolegové zjistili, že v autech jsou místo zadních sedadel plastové kanystry přikryté plachtou. Muž, který řídil škodovku, najednou otevřel kufr a začal kanystry naplněné naftou vyhazovat ven. Další z mužů se zase pokoušel z místa utéct. Kolegům přijely na pomoc další hlídky, s jejichž pomocí poměrně rozčilenou a agresivní čtveřici cizinců ve věku od 21 do 2č roků zadrželi a odvezli do policejních cel,“ dodala Javorková.

Téměř pět set litrů nafty za necelých 16 000 korun policisté vrátili devětapadesátiletému majiteli z Velkých Karlovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x