Letošní 41. ročník Barum Czech Rally Zlín nabídne 248 ostrých kilometrů

ZLÍN - (Zprávu jsme rozšířili o vyjádření jezdce Milana Kneifela v pátém odstavci.)

Účastníci Barum Czech Rally Zlín, zařazené do prestižního seriálu Intercontintal Rally Challenge (IRC), musejí od 26. do 28. srpna absolvovat 15 rychlostních zkoušek o délce 248 kilometrů. Pořadatelé to oznámili na úterní tiskové konferenci ve Zlíně.

Kromě IRC bude i letošní Barum Rally součástí seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC) a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky. Celková trasa zahrnuje 620 kilometrů, z toho 248 kilometrů tvoří 15 měřených úseků. „Časový harmonogram vychází z osvědčeného schématu předchozích ročníků, takže tradičně pojedeme od pátku do neděle,“ uvedl ředitel soutěže Miloslav Regner.

Jezdci vstoupí do osmého z 12 dílů letošního ročníku IRC v pátek noční superrychlostní diváckou zkouškou. O den později absolvují osm měřených úseků „V porovnání s předchozím rokem je sobotní trať ze sedmdesáti procent pozměněná, protože řada úseků se jede v opačném směru,“ poznamenal Regner.

Mezi fanoušky i samotnými jezdci oblíbená soutěž vyvrcholí v neděli závěrečnými šesti rychlostními zkouškami. „Máme radost, že se do do itineráře po předlouhých dvaceti letech vrátila legendární erzeta Maják,“ upozornil ředitel Barum Czech Rally Zlín.

Patnáctý start v řadě si letos připíše zlínský jezdec Milan Kneifel. „Barumka je mojí nejoblíbenější soutěží. Vloni jsme do cíle nedojeli kvůli havárii v rychlostní zkoušce Troják, takže věřím, že můj letošní jubilejní start dopadne mnohem lépe,“ usmál se Kneifel.

Vítěz 41. ročníku bude známý v neděli 28. srpna kolem 15. hodiny. „Do Zlína se opět chystají elitní evropští závodníci i téměř kompletní česká špička

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x