Mladý muž, podezřelý z brutální vraždy dívky z Hulína, se přiznal

ZLÍN - Jedenadvacetiletý mladík ze Zlína, kterého policisté obvinili z vraždy devatenáctileté studentky z Hulína, se ve středu doznal k vraždě. Agentuře Mediafax to řekla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Tragédie se stala v noci z 9. na 10. června v bytě na hulínském sídlišti Družba, kde studentka žila. Mladík, podezřelý z vraždy, se dívce podle všeho pomstil za to, že chtěla odtajnit jejich neoficiální vztah. Studentku nejprve několik minut dusil a pak jí kuchyňským nožem s čepelí 17 centimetrů prakticky oddělil hlavu od trupu. Dívka zemřela na krvácivý šok. Její tělo objevil v pátek ráno její oficiální přítel, který s ní v bytě žil a který se vrátil z noční směny.

Policie zadržela obviněného mladíka v úterý 12. června na základě stop, které objevili policisté na místě. Mladík sice kriminalistům potvrdil, že byl v bytě v době dívčiny smrti, vraždu ale popíral. Ve středu si vyžádal rozhovor se zlínským vyšetřovatelem a státním zástupcem Romanem Kafkou a ke všemu se přiznal. „Máme jeho prakticky plné doznání,“ podotkl Kafka. Podle policejní mluvčí Bartíkové se přiznal k tomu, že dívku nejprve škrtil a poté nožem zavraždil. Muž je od čtvrtka 16. června ve vazbě.

Podle krajských kriminalistů jde o jednu z nejbrutálnějších vražd, jakou kdy vyšetřovali. „Způsob provedení vraždy bych přirovnal k popravám, jaké na rukojmích vykonávají členové teroristických skupin,“ uvedl už před časem vyšetřovatel Milan Janoštiak.

Obviněnému hrozí až dvacetileté vězení, popřípadě výjimečný trest. Pro policisty není mladík nikým neznámým. V minulosti se už několikrát dostal do křížku se zákonem, a to v souvislosti s výtržnictvím, vydíráním a násilnými skutky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x