Zlínští strážníci zachraňovali psa, který byl několik dní uzamčen v autě

ZLÍN - Zachránit psa uzamčeného několik dní v autě v areálu bývalého Svitu ve Zlíně vyrazili ve středu městští strážníci. Silně přehřáté a dehydrované zvíře skončilo v útulku, agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Na strážníky se obrátilo hned několik lidí s tím, že si všimli auta, které už několik dní stojí na místě a ve kterém je uzamčený pes. „Strážníci sice podle registrační značky zjistili majitele vozu, jenže dotyčný člověk před několika lety daroval auto někomu jinému, a to bez potřebného přepisu. Vozidlo pak od té doby ještě několikrát majitele změnilo. Strážníkům se sice nakonec podařilo zjistit aktuálního majitele vozu i jeho číslo na mobil, jenže ten nikdo nezvedal,“ řekla Škubalová.

Protože ale ve Zlíně panují ve středu vysoké teploty a vůz i se psem stál na přímém slunci, rozhodla se hlídka vozidlo otevřít a zvíře umístit do útulku. „K překvapení strážníků se najednou k vozidlu dostavil jeho uživatel, třiadvacetiletý majitel z Dobrkovic. Celou situaci okolo jeho psa zřejmě delší dobu sledoval. Jelikož teplota ve voze přesahovala 50 stupňů Celsia a pes byl značně dehydratovaný a přehřátý, pojali strážníci podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířete. Celou věc proto předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ dodala Škubalová s tím, že pětiletá fenka stafordshirského teriéra Jessie skončila ve zlínském útulku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x