Švancara míří ze Slovácka do Brna, opačným směrem putuje obránce Trousil

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalový klub 1. FC Slovácko se ve středu dohodl s FC Zbrojovka Brno, že uvolní útočníka Petra Švancaru k přípravě s jihomoravským týmem. Opačným směrem putuje zkušený zadák Jan Trousil, Slovácko o tom informovalo na svých internetových stránkách.

Agentuře Mediafax informaci potvrdil Švancarův agent Ondrej Chovanec. „Kluby se dohodly na výměně a očekáváme, že během pár dní se vyřeší všechny administrativní záležitosti,“ poznamenal Chovanec.

O Švancaru velmi stál ostravský Baník, jenže přestup zkušeného útočníka byl podmíněn odchodem forvarda Zdeňka Šenkeříka z Bazalů, jenže ten stále zůstává v týmu kouče Karola Marka. „Petr měl zájem do Baníku jít, ale nechtěl už déle čekat. Potřeboval se zapojit do přípravy se svým budoucím týmem, takže jsme zvolili návrat do Zbrojovky,“ řekl Chovanec.

Švancarovi skončila po sezoně ve Slovácku smlouva a klub z Uherského Hradiště nevyužil opci na její prodloužení, takže si třiatřicetiletý fotbalista musel shánět nové angažmá. Nakonec by se měl vrátit do Brna, kde s rodinou bydlí a měl by pomoci Zbrojovky k co nejrychlejšímu návratu do Gambrinus ligy.Autor 50 ligových branek je rád, že bude moci konečně zasáhnout do společné přípravy v klubu, v němž fotbalově vyrostl. „Zatím jsem trénoval individuálně, což není ono. Hned ve čtvrtek jdu na stadion Zbrojovky. Jsem rád, že to tak je, ale v žádném případě to neznamená, že už je můj příchod jistý. Zatím není nic definitivně domluveno ani podepsáno,“ pravil Švancara.

Slovácko by za něj mělo získat pětatřicetiletého Trousila, který se přes Neratovice, Kladno, Brno a Dubnici vrací do klubu po devíti letech. Se zkušeným stoperem přestala Zbrojovka počítat letos v zimě, kdy musel tým opustit a sezonu dohrál v Dubnici.

--> --> --> --> -->