Do Buchlovic míří skupina Kryštof, v neděli potěší děti Míša Růžičková

BUCHLOVICE - Skupina Kryštof s lídrem Richardem Krajčem vystoupí v pátek večer v buchlovickém zámeckém amfiteátru v rámci Buchlovského hudebního léta 2011. Hostem a předskokanem populární kapely bude formace Side Effect, uvedla Michaela Remešová z pořádající agentury Vichr Production.

Kryštof plánuje koncertní pauzu, pro jeho příznivce na východní Moravě se tak nabízí jedna z mála možností, jak si jeho vystoupení na vlastní oči vychutnat.

Hudební, původně folk-punkové sdružení „The Kryštof“, vzniklo v roce 1994.

Už po třech měsících zkoušení absolvovali The Kryštof několik koncertů a během jediného roku, po natočení prvního demosnímku „Sqěle“ se z kapely stala téměř kultovní záležitost.

Po změnách v sestavě vznikl demosnímek „The Kryštof – Kryštof“ a na něm písně Líbej mě, Padá sníh a také Duppa Gruppa, hit zpívaný polsky.

Od roku 1996, kdy zpěvák Richard Krajčo úspěšně absolvoval přijímací zkoušky na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě – obor herectví, se datuje nová etapa kapely. V letech 1997 – 2000 se formuje konečné složení skupiny a o rok později vyšlo debutní album Magnetické pole.

Kritici poté skupinu označili za novým objevem české hudební scény. Velkou zásluhou na tomto rychlém vzestupu měla píseň Lolita, která se stala nejhranější písní v českém rádiovém éteru. Kvalitu alba podpořily také písně Ženy nebo Cosmos shop.

V další letech následovala úspěšná alba V siločarách, 03, Mikrokosmos, Ži(v)je, Rubikon, Poločas /Best of/ , Kryštof v opeře či Jeviště.

Páteční koncert začíná v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích od 20 hodin, více informací lze najít na www.vichr.cz

V rámci Buchlovského hudebního léta 2011 následuje v neděli 26. června od 15 hodin zábavný pořad Zpíváme a tančíme s Míšou Růžičkovou. Je určený především pro děti od 2 do 10 let.

„Program je sestaven z bloků tanečních písniček a soutěží. U písniček se děti rozhýbou, zacvičí si a naučí se zpívat část písničky. U soutěží si mohou změřit síly, rychlost, dovednost, ale hlavně se pobaví,“ uvedla Remešová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x