Policisté objasnili novoroční loupež v hotelu ve Vsetíně, spáchal ji chlapec z diagnostického ústavu

VSETÍN - Policistům se podařilo objasnit první letošní loupež na Vsetínsku, která se stala 1. ledna kolem druhé hodiny ranní. Lupičem byl hoch z diagnostického ústavu, uvedla ve čtvrtek agentuře Mediafax policejní mluvčí Lenka Javorková.

Pachatel tehdy přišel k okýnku na recepci ve vsetínském hotelu a s nožem v ruce požadoval vydání peněz. Recepční mu ze strachu o svůj život vydala několik tisíc korun. Ukázalo se, že lupičem je mladistvý hoch ze Vsetínska, který pobývá již nějaký čas v diagnostickém ústavu. Ze zařízení pravidelně utíká a páchá trestnou činnost.

„Má na svědomí nejenom loupežné přepadení hotelu, ale i další rozsáhlou majetkovou trestnou činnost převážně na Vizovicku, kde se vloupal do několika rekreačních chat. Z objektů ukradl například alkohol, cigarety, svítilnu, vrtačku nebo motorovou pilu. Vzal ale i několik fotoaparátů, neváhal odcizit i králíky z králíkáren. Mimo vykradených chat má na svědomí i vloupání do linkového autobusu a přívěsu,“ upřesnila Javorková.

Mladík nyní čelí obvinění z několika trestných činů: loupeže, poškození cizí věci, krádeže a porušování domovní svobody. Za loupež hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x