Severomoravští kriminalisté dopadli muže, který přepadl hernu ve Valašském Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Kriminalisté z Nového Jičína zadrželi muže (26) z Opavska, který má na svědomí mimo jiné i březnové loupežné přepadení herny ve Valašském Meziříčí. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž přepadl hernu ve Valašském Meziříčí 18. března kolem třetí hodiny ranní. Maskoval se šátkem přes obličej a na hlavě měl kapuci. „V ruce držel nějaký předmět, který žena obsluhující v baru tenkrát z důvodu velkého šoku nedokázala popsat. Dnes už víme, že pachatel měl v ruce skleněný střep, kterým ohrožoval servírku a požadoval peníze,“ podotkla Javorková.

Lupič si z herny odnesl několik desítek tisíc korun, které částečně prohrál v automatech a částečně si za ně pořídil drogy.

Muže zadrželi kriminalisté v Novém Jičíně v polovině června pro spáchání jiného trestného činu. Během vyšetřování se ukázalo, že má na svědomí i loupež na Valašsku, ke které se se nakonec také přiznal. Kriminalisté z Nového Jičína ho obvinili z několika trestných činů, pro které je stíhán vazebně. Hrozí mu až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x