Valašskomeziříčští zastupitelé schválili závěrečný účet města za loňský rok

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Závěrečný účet města za rok 2010, který skončil přebytkem ve výši 16,5 milionu korun, schválili ve čtvrtek valašskomeziříčští zastupitelé. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Příjmy rozpočtu města v roce 2010 činily 618,37 milionu korun, výdaje naproti tomu činily 601,86 milionu korun, což znamená, že přebytek činil více jak 16,5 milionu korun,“ shrnul vedoucí finančního odboru Zdeněk Studeník.

Přebytek nastal i přesto, že kapitálové příjmy byly nižší o 20 milionů korun než příjmy rozpočtované. „Z celkového výčtu materiálů hodnotících hospodaření města jako celku plyne, že se podařilo udržet hospodaření na slušné úrovni. Výše výdajů na investice byla ve výši 141,3 milionu korun a provozní výdaje činily 460,5 milionu korun,“ doplnil starosta města Jiří Částečka (ODS).

Hodnotilo se i hospodaření městem zřízených příspěvkových a založených organizací. „U těchto organizací nedošlo, až na jednu výjimku, k problémům. Protože město bylo v polovině roku téměř bez dluhů z úvěrů, oddlužilo navíc dceřinou společnost ST Servis a převzalo její dluh za stavbu krytého bazénu ve výši 72 milionů korun, který samo splácí,“ dodal Studeník s tím, že finanční situace města je aktuálně stabilní a město je schopno plnit své závazky.

Vzniklý přebytek byl již zapojen do letošního rozpočtu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x