V Boršicích na Uherskohradišťsku se ztratil malý kluk, policie ho našla za svítání na silnici u vsi

BORŠICE U BLATNICE - Desítka policistů hledala v noci na sobotu v okolí Boršic u Blatnice na Uherskohradišťsku jedenáctiletého školáka, který odešel v pátek v 19 hodin z domova a do půl čtvrté ráno se nevrátil. Agentuře Mediafax to v neděli řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Rodina požádala policii o pomoc až po osmi hodinách od školákova zmizení. „Operativním policejním hlídkám z Uherského Brodu, Uherského Ostrohu a Uherského Hradiště se pak podařilo chlapce objevit asi po hodině pátrání na silnici nedaleko vesnice,“ řekl mluvčí. Dodal, že v podobných případech nemají rodiče tak dlouho čekat, než na tísňovou linku zavolají.

Po setmění sice začala podle mluvčího chlapce hledat rodina, do pátrání se zapojili i místní dobrovolní hasiči, jejich hledání ale nebylo úspěšné.

Když rodina zavolala o pomoc, začínalo už svítat. „Nemohli jsme ztrácet už ani minutu,“ uvedl Mergental. Kriminalisté podle něj prověřovali všechny myslitelné možnosti, kde by mohl chlapec být. „Nejdříve jsme hledali v blízkém okolí vesnice. Naštěstí jej jedna z hlídek asi po hodině našla,“ řekl mluvčí. Motiv útěku z domova chlapec zatím nikomu neřekl, doplnil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x