Holešovskou regatu vyhrál vysavač, mistrem města i světa v přejezdu lávky se stal Pavel Mašláň

HOLEŠOV - Námořníci na netradičních plavidlech, odvážní závodníci, známí zpěváci a nespočet soutěží a atrakcí. Takový byl první ročník rodinného festivalu Holešovská regata, který se odehrál o víkendu v areálu zámku v Holešově na Kroměřížsku.

„Na vodních kanálech v zahradě zámku se o víkendu poprvé jelo Mistrovství světa a Holešova v přejezdu na kole přes vodní lávku a uskutečnil se tam i souboj netradičních plavidel,“ řekla v neděli agentuře Mediafax mluvčí regaty Michaela Mitáčková.

Do netradičního mistrovství se přihlásily tři desítky závodníků, mezi nimiž byla i jedna žena. Mistrem světa (a Holešova) v přejezdu vodní lávky se nakonec stal Pavel Mašláň – několikanásobný vítěz Vlčnovské lávky. „Jako jediný se dostal až na druhý břeh vodní plochy. Ostatní závodníci okusili devatenáctistupňovou vodu,“ konstatovala Mitáčková.

Dalším recesistickým závodem byl sobotní souboj netradičních plavidel. Na vodní plochy své lodě dopravilo devět týmů. „Divákům se nakonec nejvíc líbilo plavidlo, jehož dominantou byl vysavač. Tuto loď řídil pouze kapitán, který je známý tím, že se účastní téměř všech podobných soutěží a stavbou netradičních plavidel se zabývá téměř profesionálně,“ řekl Michal Žáček, ředitel spolupořádající Agentury Velryba. Vítěz si odnesl trofej v podobě netradičního poháru. Všechna plavidla pak až do večera vozila po vodě návštěvníky festivalu.

O zábavu návštěvníku se postarala řada známých kapel. Na hlavním pódiu se vystřídaly Divokej Bill, Děda Mládek Illegal Band nebo Chinaski, zpívala i Anna K či slovenští No Name.

Zábavu, soutěže, jídla a pití si podle Mitáčkové užili děti i dospělí. „Nechybělo ani divadelní představení, netradiční prohlídky holešovského zámku, hry pro děti nebo indiánská vesnice,“ doplnila mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x