Policisté ze Vsetínska dopadli zloděje, který okradl opilce

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Policisté dopadli osmadvacetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm, který se dopouštěl krádeží a okradl i spícího opilce. Jak agentuře Mediafax sdělila v pondělí mluvčí policie Lenka Javorková, pachatel byl obviněn z několika majetkových trestných činů, hrozí mu až dva roky vězení.

„Počátkem června se pokoušel vloupat do bistra v Rožnově pod Radhoštěm. Do objektu se mu nakonec nepodařilo vniknout, a proto odešel s prázdnou. Dalšího nezákonného jednání se dopustil hned další den, když okradl na ulici jedenapadesátiletého opilého muže,“ uvedla Javorková.

Muži vzal ze zadní kapsy kalhot peněženku, ve které měl 80 korun a doklady. „Zloděj se zachoval „šlechetně„, protože si ponechal pouze peníze a doklady s platební kartou další den vhodil muži do poštovní schránky,“ podotkla mluvčí policie.

O pár dnů později se vydal krást do jednoho bytu. Přes balkon se dostal dovnitř a sebral mobilní telefon.

Po sdělení obvinění z přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku s trestní sazbou do dvou let, byl propuštěn na svobodu, kde je dále vyšetřován.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x