Policisté odhalili na Uherskohradišťsku během jediného dne tři podnapilé motorkáře

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem tři podnapilé motorkáře odhalili při nedělních kontrolách policisté na Uherskohradišťsku. Agentuře Mediafax to v pondělí řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na motorkáře projíždějící buchlovskými kopci se zaměřili policisté v rámci kontrolní akce. U Zlechova pak tři ze zastavených motocyklistů nadýchali alkohol.

Prvním hříšníkem se stal dvaatřicetiletý řidič, jemuž přístroj ukázal hodnotu 0,15 promile alkoholu. Tento muž se dopustil přestupku, za který mu hrozí pokuta a zákaz řízení. O pár minut později zastavili policisté dvaatřicetiletého muže z Nového Města na Moravě. Tento řidič nadýchal 0,98 promile alkoholu. „Neminula ho kauce ve výši 20 tisíc korun, kterou na místě zaplatil,“ doplnil Mergental.

Třetí řidič motorky Hondy měl v dechu 1,24 promile alkoholu. „Podle svých slov vypil dva litry piva, červené víno a pár panáků borovičky. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let. Všem třem řidičům policisté na místě zadrželi řidičské průkazy,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x