Doplněno: Zlínští kriminalisté objevili na Valašskokloboucku rozsáhlou pěstírnu konopí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - ( Zprávu jsme aktualizovali v posledním odstavci )

Rozsáhlou pěstírnu konopí objevili v pondělí na Valašskokloboucku zlínští kriminalisté. Agenturu Mediafax o tom informovala policejní mluvčí Jana Bartíková.

Pěstírna se nacházela ve starém domku v Křekově. Obydlí vypadalo zvenku zchátrale, ve skutečnosti je střežil kamerový systém. Uvnitř policisté objevili několik místností plných marihuany, a to od malých rostlin až po rostliny vysoké přes dva metry. In-doorová pěstírna marihuany ukrývala podle všeho rostliny velmi vysoké kvality. „Po Otrokovicích se jedná o druhou největší odhalenou pěstírnu konopí na Zlínsku za poslední roky,“ poznamenala Bartíková.

Policie zadržela v pondělí také osmatřicetiletého místního muže, kterého z pěstování marihuany podezírá. Jedná se zřejmě o majitele objektu, vyslechnut ale ještě nebyl. „V domě se nachází asi 300 rostlin různého druhu. Na místo nyní míří policisté z odboru kriminalistických technik a expertíz v Brně, kteří budou zkoumat například kvalitu marihuany. Určí také, kolik dávek se z rostlin mohlo vytvořit,“ dodala Bartíková.

Zatím největší pěstírnu konopí odhalili policisté v listopadu roku 2009 v Otrokovicích nedaleko vlakového nádraží. Obyvatelé tehdy zavolali hasičům kvůli údajnému požáru. Ukázalo se ale, že šlo jen o dým, který stoupal z místa, kde pachatelé ohřívali 1200 rostlin konopí. Zásahem policistů přišli pachatelé asi o milion korun, které museli investovat do výbojek, tlumivek, spínačů, filtrů, dalšího zařízení a také zavlažování. Tato investice by se jim při prvním prodeji konopí vrátila. Neobvykle velké množství elektrické energie, které pachatelé potřebovali kvůli umělému osvětlení, odebírali nelegálně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x