Bláznivá komedie 1+2=6 se po roční pauze vrací na repertoár Slováckého divadla

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Komedie 1+2=6 se po roční pauze zaviněné zraněním představitele hlavní role Zdeňka Trčálka vrátí ve středu 29. června na repertoár uherskohradišťského Slováckého divadla. Vstupenky na dvě předprázdninové reprízy jsou beznadějně vyprodány, řekl agentuře Mediafax mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Mám dvě manželky a nevědí o tom,“ to je jedna z prvních vět, která zazní ve hře 1+2=6. Následuje výborná dvou a půlhodinová zábava opakovaně přerušovaná salvami smíchu diváků.

Od června 2007 má tuto komedii na repertoáru Slovácké divadlo. Rok se však kvůli zranění představitele hlavní role Zdeňka Trčálka nehrála. Poté, co vedení divadlo oznámilo, že se herec uzdravil a komedie se vrátí do programové nabídky, diváci vykoupili všechny vstupenky na dvě představení 29. a 30. června během několika hodin.

„Jsme nervózní, protože nevíme, jestli jsme nezapomněli všechny texty a situace,“ přiznala představitelka jedné z manželek Jitka Josková.

„Domluvili jsme se radši s kolegy a sešli se, abychom si všechno zopakovali. Ale jak to mohlo dopadnout? Smáli jsme se, vzpomínali a texty šly stranou. Ve středu to bude napínavé,“ podotkla herečka.

Komedie 1+2=6 je v podobě, kterou uherskohradišťské divadlo uvádí, celosvětovým unikátem. Pojednává o záletném taxikáři, který má dvě manželky a dělá všechno proto, aby se na to nepřišlo. V druhé části, aby toho nebylo málo, se do sebe navíc zakoukají syn a dcera, kteří ani v nejmenším netuší, že jsou rodina. Dramaturgyně Iva Šulajová dokázala spojit dvě veleúspěšné komedie do jedné a z reakcí diváků se ukázalo, že to byla trefa do černého. Nápadem byl nadšený i autor komedie Ray Cooney, který divadelníkům na Slovácku pogratuloval.

Pro tým režiséra Roberta Bellana to ale znamenalo hlavně nazkoušet hodinový „strojek“ plný nedorozumění, omylů a záměn s dokonalou přesností. O úspěchu svědčí mimo jiné cena za nejlepší diváckou komedii na Festivalu smíchu v Pardubicích. V hlavních rolích excelují Zdeněk Trčálek, Jitka Josková, Pavlína Vašková a Josef Kubáník.

Autorem hudby je Ondřej Brzobohatý. „Už jsem toho viděl na divadle hodně. Ale že bych se dvě a půl hodiny tak bavil, že jsem málem vypadl z lóže, to se mi stalo poprvé,“ vzpomíná herec, hudebník a moderátor.

Přestože jsou vstupenky na představení 29. a 30 června vyprodány, divadelníci zareagovali a uvolnili pro další reprízy komedie 1+2=6 29. srpna a 14. září dalších takřka osm set vstupenek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x