Uherské Hradiště připravilo Den bez úrazů, děti se dozvědí o zásadách bezpečné jízdy na kole

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště připravilo na středu 29. června v rámci projektu Central MeetBike jednodenní akci pro děti s názvem Den bez úrazů. Letošní téma zní Bezpečně na kole, děti se dozvědí o zásadách bezpečné jízdy na kole, první pomoci a další důležité rady, uvedl mluvčí radnice Jan Pášma.

Akce s názvem Den bez úrazů se bude konat ve středu před uherskohradišťskou Sportovní halou od 9:00 do 13:00.

„Letošní téma je Bezpečně na kole. Ve spolupráci s Národní sítí podpory zdraví, společností BESIP a Domem dětí a mládeže – Šikula město připravilo bohatý program,“ dodal Pášma.

„Tuto kampaň jsme se rozhodli uspořádat z důvodu růstu zájmu o cyklodopravu, čímž je Uherské Hradiště známé. Dále chceme zvýšit informovanost dětí o bezpečnosti a předcházení úrazů jak ve volném čase, tak i na cestě do školy,“ uvedl místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka (KDU-ČSL).

Děti se během akce mimo jiné dozvědí, proč je cyklistika zdraví prospěšná, jak pečovat o své kolo, jaké jsou příčiny a následky úrazů na kole, jak správně reagovat v případě nehody a úrazu a také si vyzkoušejí své znalosti dopravních předpisů.

„Dále bude připravena také jízda zručnosti, kde si každý ověří své schopnosti jízdy na kole,“ doplnil Pášma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x